
PROJE AMACI
İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen KODELİ Robotik Kodlama Atölyeleri projesinde birincil amaç; ülkemizi ve şehrimizi Dijital Çağ’a ve Enformasyon Toplumuna hazırlarken Sanayi 4.0’a geçişimizi hızlandırarak, geleneksel sanayiyi, ileri teknolojiye dönüştürerek, gençlerimizin Robotik Kodlama alanında kendilerini geliştirmelerini sağlamaktır.
PROJENİN HEDEFİ
2023 yılına kadar Kocaeli’de fiziki durumu uygun olan tüm okullara Robotik Kodlama Atölyesi kurmak, eğitimci eğitimleri düzenlemek, gençlerimizin KODELİ Robotik Kodlama Atölyelerinde eğitimleri tamamlanırken yetenekli öğrencileri tespit etmek ve her yıl farklı kategorilerde yarışmalar düzenlemektir.
PROJE AŞAMALARI
- Atölyelerin kurulumu
- 97’si 2020 eğitim öğretim yılında, 98'i 2021 eğitim öğretim yılında olmak üzere 2023 yılı itibariyle fiziki durumu uygun olan tüm okullara KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi kurulacaktır.
- Eğitmen Eğitimleri
- Hazırlanan müfredat doğrultusunda kurulum yapılan okullardaki öğretmenlere Kocaeli Bilim Merkezi'nde ve uygun görülen okullarda eğitimler verilmektedir.
- Öğrenci Eğitimi
- Öğrencilere proje bazlı, uygulama ağırlıklı robotik kodlama eğitimleri verilmektedir. Öğrencilerin eğitim süreci takip edilmektedir.
- Sosyal Web Platformunun Kurulması
- Kurulan dijital platform üzerinden öğrenciler, rehber öğretmenleri gözetiminde bireysel ve takım çalışmalarını birbirleriyle paylaşacaklardır. Yetenek avcısı bir platform kurulmaktadır.
- Yetenekli Öğrencilerin Tespiti
- Sosyal Web Platform üzerinde kodlama alanında yetenekli öğrenciler tespit edilecektir.
- İleri Düzey Eğitimler
- Tespit edilen yetenekli öğrenciler Kocaeli Bilim Merkezi’nde ileri düzey eğitimlere dahil edilerek gelişimleri desteklenecektir.
- Yarışmalar ve Fuar
- Robotik Kodlama eğitimi alan öğrencilere yönelik her yıl farklı kategorilerde yarışmalar düzenlenecektir.